Vi hjälper människor till en tryggare och enklare vardag

Rubin Medical erbjuder högteknologiska, lättanvända hjälpmedel för behandling av typ 1-diabetes. Med vår medicintekniska kompetens och produkter från några av världens mest innovativa tillverkare, vill vi bidra till förbättrade behandlingsresultat och en tryggare vardag för en stor grupp människor. Idag finns vi i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sedan 2012 ingår vi i den börsnoterade teknikkoncernen Indutrade.

”Rubin-andan” – att alltid anstränga sig för användaren

Vi vet hur viktigt det är med en lättillgänglig och heltäckande kundservice för dig som användare. Vi har därför nära samarbeten med diabetesmottagningarna och vi finns oftast med vid pumpstarten för nya användare. Hjärtat i logotypen symboliserar att det är i mötet med människor som vi kan göra verklig skillnad.

Våra produkter förskrivs alltid genom vården. Du hittar svar på många frågor kring våra produkter här på hemsidan och vid behov hjälper vi dig gärna via telefon eller mail.

Rubin Medical startades som ett familjeföretag 2003. Flera av oss på Rubin Medical har varit länge på företaget och med oss ända sedan företaget grundades har vi ”Rubin-andan”. Vi ska alltid sätta användaren och den enskilde individen i fokus och vi ska vara en hjälpande hand när vi behövs som mest. Vår vision är att vara det tryggaste valet inom diabetesvård.

En partner för världsledande tillverkare

Genom vårt goda renommé bland såväl användarna som vården har Rubin Medical blivit en attraktiv partner för världsledande utvecklare av diabeteshjälpmedel. Vi vill alltid kunna erbjuda de produkter som ger den bästa kombinationen av användarvänlighet och behandlingsresultat, oavsett om det gäller insulinpumpar eller CGM-system.

Med start 2004 sålde vi en av de då mest avancerade insulinpumparna, Animas IR1200.

Den senare modellen Animas Vibe, var bland annat först med integrerat CGM-system i kombination med färgskärm. Johnson & Johnson avslutade tillverkningen av Animas 2017.

2016 var vi först i världen med att lansera Eversense långtids-CGM från företaget Senseonics. Eversense har förenklat tillvaron för många som lever med typ 1-diabetes genom ett CGM bestående av sensor, sändare och mobilapp, där sensorn bara byts ut två gånger om året. Från och med den 1 juni 2021 är det inte längre vi på Rubin Medical som distribuerar Eversense XL långtids-CGM, det är istället Ascensia Diabetes Care.

Sedan 2018 samarbetar vi med Tandem Diabetes Care som utvecklat insulinpumpen Tandem t:slim X2™ Insulinpump med uppdaterbar mjukvara. Tillsammans med Tandem t:slim X2 erbjuder vi Dexcom CGM, som är ett av marknadens mest avancerade system för kontinuerlig glukosmätning. Tillsammans bildar de ett insulinpumpsystem som inte bara kan mäta, utan också förutse glukosnivån, för att sedan automatiskt kunna anpassa insulindoseringen.