Anette Lind, Produktspecialist

Anette -
220919

I samband med Världsdiabetesdagen 14 november vill vi lyfta Anette Lind, produktspecialist på Rubin Medical. Tack Anette för ditt gedigna arbete och allt du gör för personer med typ 1-diabetes!

Hur länge har du jobbat på Rubin Medical?
– Jag började arbeta för Rubin Medical i mars 2022, som produktspecialist. Jag är rätt ny på företaget men har en del erfarenhet inom medicinteknik.

Varför sökte du dig till Rubin Medical?
– Jag själv lever med typ 1- diabetes och hade information om de produkter och den kompetens företaget besitter och ville byta till en Tandem t:slim X2 med Control-IQ-teknologi. Jag arbetade redan med diabeteshjälpmedel för ett annat företag och kände att jag ville vidareutvecklas och lära nytt. Det var inget svårt beslut att välja Rubin Medical när jag hade provat insulinpumpen Tandem t:slim X2.

Varför har du stannat kvar på Rubin?
– Jag är fortfarande ny på företaget, men är rätt säker på att jag kommer stanna kvar länge. Det beror dels på samarbetet inom företaget, kollegorna och mest av allt tycker jag att det är en ära att få utbilda andra med typ 1-diabetes i produkter jag själv tror på.

Vad jobbade du med innan du hamnade på Rubin/Vilken är din yrkesbakgrund?
– Jag har haft en del andra arbeten innan jag började jobba i den medicintekniska branschen. Jag har arbetat som reseledare, sångerska, med media, ekonomi och som personlig tränare/instruktör. Det var så jag kom in i ”diabetesvärlden”, förutom att jag själv lever med typ 1-diabetes. Jag började föreläsa om träning med typ 1-diabetes och kom på så sätt i kontakt med ett företag som sedan anställde mig.

Vad gör en produktspecialist? Varför är ditt jobb så viktigt?
– Jag utbildar och hjälper de användare som valt systemet Tandem t:slim X2 som insulinpump med Dexcom G6 CGM. Vi går genom tekniska delar i insulinpumpen, startar upp pumpen och följer upp/ vidareutbildar användare i systemet efter att de använt produkterna ett tag. Jag utbildar även vårdpersonal i samma system så att de i sin tur kan hjälpa användare.

En medicinteknisk produkt kan vara både enkel och svår att hantera i vardagen. Mitt ansvar är att få våra användare att känna sig säkra och trygga med sin insulinpump och CGM.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är att jag får träffa olika typer av människor i alla åldrar varje dag. Jag lär mig någonting nytt hela tiden.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
– Min arbetsdag börjar oftast med att jag startar pumpar på någon av de kliniker jag ansvarar för. Det kan vara allt från en användare, till flera. Jag håller i utbildning om de tekniska delarna i pumpen. Därefter hjälper jag och ansvarig vårdpersonal, användarna att starta upp sina hjälpmedel. Jag brukar ta mina lunchraster tillsammans med läkare och diabetessjuksköterskor för att informera om eventuella nyheter i Tandem t:slim X2 insulinpumpen. Mina eftermiddagar ser likadana ut som förmiddagarna och jag avslutar mina dagar med att dokumentera det jag gjort och planera inför nästkommande dag.

Valfritt tillägg av text.
– Jag har ett fantastiskt arbete och som jag sa tidigare, det är en ära att få representera medicintekniska produkter som jag själv tycker fungerar så bra!