Hjälp & information

Lär dig använda dina hjälpmedel

Under Instruktionsfilmer & Manualer hittar du material såsom snabbguider för Tandem t:slim X2™ insulinpump med Control-IQ™-teknologi eller Basal-IQ™-teknologi och Dexcom CGM.

Dessutom hittar du instruktionsfilmer för applicering av infusionsset, fylla reservoar och applicering av Dexcom G6 sensor och sändare.

Instruktionsfilmer & Manualer

Svar på vanliga frågor

På sidan Frågor och svar hittar du svaren på de vanligaste frågorna om våra produkter.

Frågor och svar
LADDA BATTERIET

Så här laddar du din pump på bästa sätt

Vi rekommenderar att man laddar batteriet 10-15 minuter per dag. Batteriet mår bäst av att laddas korta perioder så undvik därför att ladda den under natten när du sover.

Läs om hur du laddar på bästa sätt
LÅNEPUMP

Ska du på semester? Läs om lån av insulinpump vid semesterresor.

Läs om lånepump
Kompabilitet – Dexcom

Är din telefon kompatibel med Dexcoms appar?

Ta reda på det här
PLACERING AV DEXCOM G6

För att Dexcom G6-sensortråden ska kunna mäta korrekta glukosvärden behöver sensorn vara optimalt placerad och cirkulationen runt sensortråden måste vara god. I artikeln ger vi dig tips på vad kan du göra för att ge Dexcom G6-sensorn bra förutsättningar för mätning.

Läs mer om placering av sensorn
PUMPSTART

Din guide inför pumpstart

När du ska börja använda en ny insulinpump är det viktigt att du har kunskapen som du behöver för att använda den på rätt sätt. Till din hjälp har du både din klinik och oss på Rubin Medical, men det finns också mycket som du kan göra på egen hand. Inför pumpstarten på din klinik rekommenderar vi dig att gå igenom den här guiden.

Guide inför pumpstart