Välkommen till en enklare vardag

Insulinpumpen Tandem t:slim X2™ och Dexcom CGM är diabeteshjälpmedel som har utvecklats för att förenkla din vardag och hjälpa dig att må bättre. Tillsammans bildar de ett modernt, uppdateringsbart system som inte bara kan mäta, utan också förutse din glukosnivå, för att sedan automatiskt kunna anpassa insulindoseringen.

Så här funkar det

Systemet består av tre samverkande delar. En insulinpump, en CGM och ett infusionsset.

  1. Tandem t:slim X2 insulinpump förutser glukosnivån 30 minuter framåt och anpassar automatiskt insulindoseringen. Pumpen har uppdateringsbar mjukvara och lättöverskådlig display.

  2. Dexcom CGM är en sensor som mäter glukosnivån i vävnadsvätskan under huden. Sensorn skickar information till insulinpumpen var femte minut och på displayen får du reda på det aktuella sensorvärdet, om värdet rör sig uppåt eller nedåt och hur snabbt. Sensorn, med sin tunna appliceringsnål, är vattenresistent och kan användas i upp till 10 dagar.

  3. Ett infusionsset består av en liten nål (plast eller stål) som placeras under huden och en slang som kopplas samman med reservoaren i pumpen. Tandems hudvänliga infusionsset finns i flera olika utföranden för att passa din kropp såväl som dina levnadsvanor och behov.

CONTROL-IQ – UNIK ALGORITM OCH FUNKTION

Automatiska justeringar för mer tid inom målområdet

Med Tandem t:slim X2 får du mjukvaran Control-IQ™-teknologi. Med data från Dexcom CGM förutser systemet din glukosnivå 30 minuter framåt, och utifrån dessa data kan insulinpumpen öka, minska och pausa insulindoseringen.

Var 5:e minut får pumpen information om värdet rör sig och agerar (automatiskt) för att öka tiden i målområdet 3,9 – 10 mmol/l.

Som ytterligare hjälp för att undvika höga glukosnivåer kan systemet också ge dig automatisk korrektionsbolus.

Läs mer om Control-IQ-teknologi
KALIBRERINGSFRITT SYSTEM

Slipp fingerstick för kalibrering

Systemet är kalibreringsfritt*, vilket betyder att du inte behöver sticka dig i fingret för att veta glukosnivån före måltidsdos eller bekräfta ditt sensorvärde. När du inte behöver lägga lika mycket tid på att ha koll på din typ 1-diabetes, kan du ägna dig åt allt annat som är viktigt i ditt liv.

Tandem t:slim X2 insulinpump samarbetar med både Dexcom G7 och Dexcom G6 CGM

* Om glukosvarningar och CGM-avläsningar inte stämmer överens med symptom eller förväntningar använd en blodsockermätare för att fatta behandlingsbeslut.

PERSONLIGA PROFILER

Skräddarsy utifrån dina behov

Arbete, sovmorgon eller kalas? Du kan ställa in sex olika personliga profiler utöver aktivitetsprofilerna Sömn och Träning i din Tandem t:slim X2 insulinpump. Exempelvis kan det handla om en profil anpassad efter dagar då du tar det lugnt hemma, är på kalas eller arbetar. Prata med din vårdgivare för råd om vilka inställningar som passar dig bäst.

DEMOAPPEN t:simulator

Testa pumpen i din mobil

För dig som är på väg att få din första insulinpump, eller tidigare har haft en annan modell, finns demoappen t:simulator™. Med appen kan du på ett enkelt sätt bekanta dig med insulinpumpens gränssnitt och funktioner.

Ladda ner t:simulator för iPhone

Ladda ner t:simulator för Android

Få ut mer av dina diabeteshjälpmedel

Det är viktigt att du är nöjd med ditt infusionsset. Prova dig fram till rätt infusionsset tillsammans med din diabetesmottagning.

Det finns flera smidiga sätt att bära din insulinpump på. Du kan till exempel välja att ha den i en bältesklämma eller i en liten midjeväska.

 

Kommunicera med din vårdgivare genom Glooko

Genom plattformen Glooko kan du dela dina data med din diabetesmottagning, så att ni tillsammans kan följa upp dina behandlingsresultat. Glooko är ett webbaserat verktyg och finns även som mobilapp.