Carolina, produktchef

Carolina -

Vad gör en produktchef?

Jag ansvarar för våra produkter, insulinpumpen Tandem t:slim X2 och Dexcom G6. Jag är ansvarig för utbildning av produkterna, och säkerställer att produkterna används på rätt sätt.

Jag är också en del av marknadsavdelningen och ser bland annat till att produkterna marknadsförs på korrekt sätt.

Vår marknadsavdelning består av mig, vår försäljnings- och marknadsassistent Arbesa och vår försäljnings- och marknadschef Anders. Vi jobbar tätt tillsammans med våra produktspecialister där vi hela tiden fokuserar på hur vi kan hjälpa och stötta våra användare på bästa sätt.

Jag är också mellanhanden mellan tillverkarna (Tandem och Dexcom) och våra användare när det kommer till önskemål och förbättringar av produkterna.

Vilken är din yrkesbakgrund?

Jag är högskoleingenjör i bioteknik. Jag har aldrig jobbat inom det dock. Mitt första jobb var som kvalitetsansvarig för cateringen på Malmö Airport. Det var en stressig miljö där man hela tiden skulle ha koll på att alla flyg fick sin mat i tid. Min stresstålighet sattes på prov, något som jag verkligen har nytta av idag.

Du har varit anställd på Rubin Medical sedan 2009. Vad har fått dig att stanna kvar?

Jag arbetar med något som verkligen gör skillnad för alla som lever med typ 1-diabetes. Ett exempel är när man pratar med våra användare, vare sig de behöver hjälp med något eller om de bara vill berätta hur bra deras behandling har blivit med våra produkter. Det är en fantastisk känsla, att kunna göra skillnad. Det är en stor del till att jag har stannat kvar på Rubin.

När jag började 2009 var vi ca 15 anställda. Jag har växt med företaget och trivs jättebra, och det är verkligen en fantastisk resa vi har gjort, till att idag vara mer än 50 anställda över 4 länder. Vi är ett starkt team och att alla bidrar till vår utveckling tycker jag är jätteviktigt.