11 Jun 2019

Du som har en Animas insulinpump – snart måste du byta

Nu har vi fått beskedet om att Johnson & Johnson, ägare till Animas, slutar leverera reservoarer till Animas insulinpump den 30:e september 2019. De reservoarer som finns på marknaden har sista förbrukningsdag i juni 2020, därefter bör de inte användas.

Byt till en Tandem t:slim X2 insulinpump
Vi vet att detta påverkar dig som har en Animaspump idag men utvecklingen har gått framåt och vi på Rubin Medical rekommenderar ett byte till Tandem t:slim X2 insulinpump. För dig som har garanti kvar på din Animaspump sker bytet kostnadsfritt. Tillhör du Västra Götalandsregionen hänvisar vi till information om gällande sortiment på hemsidan för Läkemedelsnära produkter. Sedan lanseringen i augusti 2018 har många Animasanvändare bytt till Tandempumpen och omdömena är mycket positiva. Framför allt upplever användarna att pumpen är mycket enkel att använda och enkel att lära sig.

En avancerad insulinpump som är enkel att hantera
En av de största fördelarna med Tandem t:slim X2 jämfört med andra pumpar är att man kan uppdatera mjukvaran, vilket i sin tur innebär att nyutvecklade funktioner enkelt kan implementeras på pumpar som redan finns hos användare. Man behöver alltså inte vänta tills garantitiden på fyra år tar slut innan man kan ta del av den kontinuerliga tekniska utvecklingen.

Fler unika fördelar med Tandem t:slim X2:

  • Användarvänlig  touchscreen i färg
  • Kompakt och slitstark design i aluminium
  • Inbyggt, miljövänligt laddningsbart batteri
  • Integrerad med CGM-systemet Dexcom

Har du frågor angående pumpbytet kontakta din diabetesklinik. Har du frågor om Tandem t:slim X2, kontakta oss på Rubin Medical så berättar vi mer!
Telefon: 040-155 480
Epost: info@rubinmedical.se