16 Okt 2018

Lösning för överföring av CGM-värden i Diasend

Just nu upplever vi tekniska problem med överföringen av CGM data från Tandem t:slim X2 till Diasend. Vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Det finns en lösning som du kan använda dig av så länge. Följ instruktionen nedan;

  1. För att se både CGM-värden och insulindosering från Tandempumpen behöver du ha ett så kallat patient-konto i Diasend. Om du inte har det sen tidigare kan din klinik bjuda in dig till att skapa ett sådant konto. Det gör kliniken genom att klicka på “Patienter”, “Bjud in Patient” och sedan ange ditt namn och mejladress. Du får en länk i ett mejl om hur du skall göra. Instruktion finns även HÄR hur du själv skapar ett patientkonto.
  2. Sedan behöver du ha din Dexcom G5 Mobile App ansluten till molnet (kompatibla enheter hittar du HÄR.). Detta går bra även om värdena också skickas till din Tandempump samtidigt. Du behöver länka ditt Dexcom-konto till ditt Diasend-konto för att dina CGM-värden automatiskt ska överföras till Diasend. Se sid 9 – 11 i SnabbGuide.
  3. Du måste också se till att dela data med din klinik. Du klickar på “Dela Data”-knappen och anger klinikens klinik-ID, samt klickar “Uppdatera”.
  4. Vid ditt nästa klinikbesök laddar du upp din Tandempump på kliniken, då kommer all insulindata överföras till Diasend. Efter uppladdningen tittar kliniken på ditt patientkonto. Där kommer både CGM-värden och insulindosering att visas under till exempel “Jämförelse/Dag för Dag”. CGM-värdena kommer in löpande till Diasend, dock med ca sex timmars fördröjning.

UPPDATERING 13 februari 2019:

Med den senaste uppdateringen från Glooko, som kom den 13 februari, kan man överföra både doseringshistorik och CGM-data från insulinpumpen Tandem t:slim X2 (tidigare gick det bara för doseringshistorik). För att detta ska fungera måste kliniken uppdatera sin Diasend-sändare.

Användare som har Dexcom-appen i sin telefon kan fortsätta att ladda upp sina CGM-data till Diasend så att kliniken kan se dem. Man kan dock fortfarande inte ladda upp CGM-data från Tandem t:slim X2 via Diasend Uploader. Vi arbetar tillsammans med Glooko på att lösa detta så snabbt som möjligt.