04 maj 2020

Viktig produktinformation till Animasanvändare

Viktig produktinformation till Animasanvändare

Du som har en Animas insulinpump – nu måste du byta

Vi har tidigare meddelat att Johnson & Johnson, ägare till Animas, har slutat tillverka insulinpumpen Animas Vibe inklusive alla tillbehör. De reservoarer som finns på marknaden har sista förbrukningsdag den 1 juli 2020, därefter får de inte användas. Vi ber därför dig som har en Animas Vibe att så fort som möjligt kontakta din klinik för att få hjälp med att byta pump. Efter den 1 juli kommer du inte längre kunna använda din Animas Vibe.

Byt till en Tandem t:slim X2 insulinpump

Vi vet att detta påverkar dig som har en Animaspump idag men utvecklingen har gått framåt och vi på Rubin Medical rekommenderar ett byte till Tandem t:slim X2 insulinpump. Sedan lanseringen i augusti 2018 har många Animasanvändare bytt till Tandempumpen och omdömena är mycket positiva. Framför allt upplever användarna att pumpen är mycket enkel att använda och enkel att lära sig.

En avancerad insulinpump som är enkel att hantera

En av de största fördelarna med Tandem t:slim X2 jämfört med andra pumpar är att man kan uppdatera mjukvaran, vilket i sin tur innebär att nyutvecklade funktioner enkelt kan implementeras på pumpar som redan finns hos användare. Man behöver alltså inte vänta tills garantitiden på fyra år tar slut innan man kan ta del av den kontinuerliga tekniska utvecklingen.

Fler unika fördelar med Tandem t:slim X2: 

  • Basal-IQ håller koll på glukosnivån utan kalibrering
  • Uppdaterbar mjukvara – alltid senaste tekniken
  • Lättanvänd touchscreen i färg
  • Integrerad med CGM-systemet Dexcom
  • Laddningsbart batteri
  • Tåligt skal i aluminium

Läs mer om Tandem t:slim X2

Har du frågor angående pumpbytet kontakta din diabetesklinik. Har du frågor om Tandem t:slim X2, kontakta oss på Rubin Medical så berättar vi mer!

Telefon: 040-15 54 80
Epost: info@rubinmedical.se