15 jan 2024

Tandem t:slim X2 insulinpump +
Dexcom G7 CGM = sant

Som det första insulinpumpsystemet i världen kan nu Tandem t:slim X2™ integreras med Dexcom G7. För alla med typ 1-diabetes innebär det en ännu smidigare och enklare vardag.

Tandem t:slim X2 är marknadens första insulinpump med uppdaterbar mjukvara. Det innebär att du som användare kan få din insulinpump uppdaterad med ny mjukvara och nya funktioner utan att byta pump*. Nu möjliggör den nya mjukvaran integration med Dexcom G7.

 

Dexcom G7 – nästa generation CGM

Genom att fråga användare av Dexcom G6 vad som skulle underlätta deras dagliga liv har man designat Dexcom G7. Allt som användarna har älskat med Dexcom G6 är förädlat. Denna nya generation CGM är en ”allt-i-ett” (sensor och sändare) och inte ens hälften så stor som Dexcom G6. Uppvärmningstiden vid sensorbytet är max 30 minuter (att jämföra med två timmar för Dexcom G6), vilket ger dig mer sensortid där systemet är aktivt och hjälper dig i vardagen. Den mäter upp till 10 dagar, är enklare att använda och att bära på kroppen. Den är pålitlig och kräver inte heller några fingerstick för kalibrering**.

 

Nyheter med Dexcom G7

  • ”Allt-i-ett” sensor och sändare – smidigt och enkelt.
  • 60 % mindre än Dexcom G6 – bekvämare.
  • Ny applikator – ännu enklare applicering.
  • Upp till 30 minuters uppvärmningstid – mer tid med sensorvärden och hjälp av systemet.
  • 12 timmar extra tid vid sensorbyte – flexiblare sensorbyte när det passar dig bäst.
  • Ny och förbättrad mobilapp där du (och upp till 10 följare via följarapp) kan se dina värden.

 

”Allt som vi redan älskade med Dexcom CGM har nu blivit ännu bättre!”

Rebecca Ridgeway, mamma till dottern Ava

 

Allt som krävs är en enkel uppdatering

Din insulinpump blir kompatibel med Dexcom G7 genom en enkel mjukvaruuppdatering. Efter uppdateringen kommer systemet fungera med både Dexcom G6 och Dexcom G7. Det innebär att du bland annat har möjligheten att använda dina befintliga Dexcom G6-sensorer innan du byter till Dexcom G7. Den nya uppdateringen innebär även andra förbättringar i pumpens funktionalitet. Rubin Medical är den enda distributören av Dexcom G7 till Tandemsystemet.

Just nu informerar vi regioner och kliniker om den nya mjukvaruuppdateringen. Efter det kommer vi börja informera berörda användare samt skicka ut uppdaterings-ID.

Om du inte redan har insulinpumpsystemet Tandem t:slim X2 med Dexcom så finns ingen anledning att vänta. Mer information om insulinpumpsystemet hittar du här på vår hemsida som uppdateras löpande.

Pressmeddelandet i sin helhet finns att läsa här: https://www.businesswire.com/news/home/20240115606690/en/A-Powerful-Alliance-Dexcom-G7-Now-Connects-to-Tandem-tslim-X2

* Mjukvaruuppdateringar gäller förutsatt att det är inom garantitid. Vissa regionala skillnader i tillgänglighet av Dexcom G7 kan förekomma.
** Om glukosvarningar och CGM-avläsningar inte stämmer överens med symptom eller förväntningar, använd en blodsockermätare för att fatta behandlingsbeslut.