08 Jun 2018

Sommar och sol med insulinpump!

Nu ser vi alla fram emot en lång, vacker och varm sommar. På Rubin Medical vill vi ge dig några tips på vägen. Så att du kan ägna dig åt att koppla av och njuta av solen och värmen!

Med tanke på badsäsongen

De senaste veckornas värme har gjort att badsäsongen börjat extra tidigt. Vi vill påminna om att din Animas Vibe endast är garanterat vattentät då den är ny och har nya lock. För att inte din semester/ledighet ska påverkas ber vi dig att INTE bada med pumpen. Var ändå noga med att byta batteri- och reservoarlock om du inte redan har gjort det under de senaste sex månaderna.

När du solar

Pumpen skadas inte av solljus. Det insulin som du har i pumpen och i slangen påverkas däremot. Insulin kan klara upp till 30 ° C (enligt bipacksedeln för NovoRapid) utan att det påverkas. Skydda därför både slang och pump så mycket som möjligt. Om du misstänker att insulinet i slangen blivit för varmt, koppla bort pumpen från kroppen och gör en ”prime” på cirka 10-12 enheter för att spola ut insulinet från slangen. Om du reser till varma länder, kan du välja att bära pumpen i en liten kylväska (Frio) och tänk att på att du kan behöva byta reservoar och infusionsset oftare än vanligt.

Innan semestern

Se till att du har lite extra tillbehör, såsom reservoarer, infusionsset och insulin med dig på din semester. Tänk på att du alltid ska ha ett batterilock och ett reservoarlock med dig. Vid resor måste du även ha insulin till din penna (både lång- och kortverkande) med dig. Insulinet måste alltid packas i ditt handbagage.