12 Jun 2020

Sommar och sol med insulinpump!

Nu ser vi alla fram emot en lång, vacker och varm sommar. På Rubin Medical vill vi ge dig några tips på vägen, så att du kan ägna dig åt att koppla av och njuta av solen och värmen!

Med tanke på badsäsongen

Vi vill påminna dig om att din Tandem t:slim X2 endast är vattentålig. För att din semester/sommarlov ska påverkas så lite som möjligt rekommenderar vi att du inte badar med din Tandem t:slim X2.

När du solar

Tänk på att inte ha pumpen i direkt solljus då insulinet i pump och slang påverkas av både värme och solljus. Skydda därför både slang och pump så mycket som möjligt. Tandem t:slim X2 har ett inbyggt trygghetslarm som varnar vid insulintemperaturer över 45°C för att skydda insulinet mot värme. Om du misstänker att insulinet i slangen blivit för varmt, koppla bort pumpen från kroppen och spola ut cirka 10-12 enheter från slangen. Om du reser till varma länder, kan du välja att bära pumpen i en liten kylväska (Frio) och tänk på att du kan behöva byta reservoar och infusionsset oftare än vanligt.

Innan semestern

Se till att du har lite extra tillbehör, såsom reservoarer, USB-dörr, infusionsset och insulin med dig på din semester. Vid resor måste du även ha insulin till din penna (både lång- och kortverkande) med dig. Insulinet måste alltid packas i ditt handbagage.