24 Jun 2019

Sommar och sol med insulinpump

Nu ser vi alla fram emot en lång, vacker och varm sommar. På Rubin Medical vill vi ge dig några tips på vägen. Så att du kan ägna dig åt att koppla av och njuta av solen och värmen!

Med tanke på badsäsongen

Vi vill påminna om att din  Tandem t:slim X2 endast är vattentålig. För att inte din semester/ledighet ska påverkas ber vi dig att INTE bada med din pump.

När du solar

Pumpen skadas inte av solljus. Det insulin som du har i pumpen och i slangen påverkas däremot. Skydda därför både slang och pump så mycket som möjligt. Tandem t:slim X2 har ett inbyggt trygghetslarm som varnar vid temperaturer över 45 °C för att skydda insulinet mot värme.  Om du misstänker att insulinet i slangen blivit för varmt, koppla bort pumpen från kroppen och spola ut cirka 10-12 enheter från slangen. Om du reser till varma länder, kan du välja att bära pumpen i en liten kylväska (Frio) och tänk att på att du kan behöva byta reservoar och infusionsset oftare än vanligt.

Innan semestern

Se till att du har lite extra tillbehör, såsom reservoarer, infusionsset och insulin med dig på din semester. Vid resor måste du även ha insulin till din penna (både lång- och kortverkande) med dig. Insulinet måste alltid packas i ditt handbagage.