Elisabeth, produktspecialist

Elisabeth -

Som produktspecialist hos Rubin Medical arbetar Elisabeth med det personliga mötet. Dagligen reser hon runt för att prata diabetesbehandling med vårdpersonal och pumpanvändare.

Vad gör en produktspecialist?

Mitt arbete handlar mycket om att träffa människor. Jag bokar in möten med läkare och sjuksköterskor för att presentera våra produkter. Det kan ske på plats eller digitalt. Jag är också med och startar pump och CGM tillsammans med vården för att användarna ska känna sig trygga med sina hjälpmedel.

Vilken är din yrkesbakgrund?

Jag började inom vården för att sedan gå över till medicinteknik. Mitt intresse för diabetes har jag med mig sedan min dotter fick typ 1-diabetes vid tre års ålder. I tonåren började hon använda en insulinpump från Rubin Medical, och den fina support som hon fick var en av anledningarna till att jag sökte mig till företaget. Jag har stannat kvar här i 15 år nu och jag brinner fortfarande lika starkt för att hjälpa våra användare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

För en person som har typ 1-diabetes kan ett byte till ett nytt pumpsystem innebära ett genomgripande lyft i livskvalitet. När människor hör av sig för att berätta att de äntligen kan få sova ostört om nätterna inser man att det är något viktigt man jobbar med.