21 Jun 2022

Inbjudan till föreläsning
T1D och livet!
Känslorna, kosten och konditionen

Måste jag sluta äta pasta och anmäla mig till vasaloppet? Livet med typ 1-diabetes kan väcka många känslor och tankar.

Rubin Medical bjuder därför in dig till en kostnadsfri inspirationsföreläsning i nytt och spännande format som är fullspäckad med erfarenheter och tips. Föreläsningen vänder sig till dig som har typ 1-diabetes, närstående och vårdpersonal.

Varmt välkommen att lyssna på Elin Cederbrant, grundaren av organisationen Together Against Diabetes1 (T.A.D.1) och ”T1D-appen” som kommer att prata om sin resa med typ 1-diabetes och hur det formade hennes driv till att försöka förenkla vardagen för andra med typ 1-diabetes.

Magnus Edgren, leg. dietist kommer att dela med sig av enkla och allmänna kostråd för stabilare blodsockerkontroll.

Robin Bryntesson, som är en framgångsrik skidåkare med typ 1-diabetes kommer att berätta om hur det kändes att gå från 100% – 0%, från elitidrottande till utmattning. Han kommer även att diskutera hur han idag nyttjar tekniken både vid vanlig fysisk aktivitet och fortsatt elitträning.

Föreläsningen äger rum tisdag den 30 augusti samt onsdag den 31 augusti, kl. 18.00 – 21.00. Det bjuds på lättare förtäring.

Registrera din anmälan via denna länk.

Föreläsningen den 30/8 kl. 18-21 äger rum i Slagthuset i Malmö, Norra Hallen, Carlsgatan 12E.

Föreläsningen den 31/8 kl. 18-21 äger rum på Skånes universitetssjukhuset i Lund Centralblocket, Aulan, Entrégatan 7.

Har du frågor du vill ställa till föreläsarna kan du skicka ett mail till event@rubinmedical.se, så återkommer vi med deras svar.