09 Jun 2020

Uteblivet larm för Dexcom G6 sändarens batterinivå i Tandem t:slim X2 Basal-IQ

Tandem och Dexcom har upptäckt att Tandempumpen inte meddelar användaren när Dexcom G6 sändarens batteri håller på att ta slut, enligt information i bruksanvisningen. Den ska larma 21, 14 och 7 dagar innan sändarens batteri är slut. Det innebär att du som användare inte får besked om att sändarens batteri är på väg att slut och riskerar att starta en ny sensor som då går förlorad. Du kommer att få larm om att sändarens livstid är slut (larm 39) först efter du startat en ny sensorperiod. Detta gäller endast pumpar med Basal-IQ-teknologi.

Observera att du som använder Dexcom G6 appen får larmet i telefonen. Använder du inte Dexcom G6 appen så ber vi dig att sätta en påminnelse i din telefon vid start av sändaren så att du håller koll på när sändarens batteri snart är slut. Förslagsvis att du sätter larmen 14, 12 och 10 dagar innan sändarens batteri är slut.

Sändarens driftstid är totalt 90 dagar. Om du startar EN ny sensor och får larm om att sändarens livstid är slut (larm 39) ber vi dig kontakta vår kundsupport.

Tandem och Dexcom är medvetna om problemet och jobbar på att så fort som möjligt lösa detta.