22 Jun 2021

Tandem Diabetes Care lägger lika mycket fokus på att tillverka insulinpumpen Tandem t:slim X2 som att designa och testa den

Tandem Diabetes Care, företaget som tagit fram insulinpumpen Tandem t:slim X2™, har en filosofi som stämmer mycket bra överens med hur vi tänker på Rubin Medical. Tandem Diabetes Care lägger lika mycket energi på att tillverka insulinpumpen som att designa och testa den och engagemanget hos varje person som arbetar på Tandem är uppenbar. Från produktutvecklare och ingenjörer till medarbetarna i kundsupporten, alla har drivkraften och önskan om att göra skillnad i människors liv.

Jessica Kygar arbetar som mjukvaruingenjör på Tandem Diabetes Care. Jessica har själv typ 1-diabetes och använder insulinpumpen Tandem t:slim X2, vilket så klart bidrar till extra förståelse för hur pumpen fungerar i det vardagliga livet.

Jessicas främsta arbetsuppgift är att testa och utmana mjukvarorna i Tandem t:slim X2 insulinpumpen för att göra dem buggfria, användarvänliga och ännu bättre! Hon har varit en del av Tandem-teamet sedan 2016 och genom hennes reflektioner får vi en speciell inblick bakom kulisserna i hennes roll på Tandem Diabetes Care:

– Jag är ansvarig för att ta fram tester som utmanar programvaran för att säkerställa att den är felfri. Vi brukar säga att programvarutestare är den sista försvarslinjen innan användarna får våra produkter.

– Jag älskar att se produkterna komma till liv! Det är trevligt att läsa om användarnas erfarenheter av de produkter som en gång bara var en idé.

– Jag är stolt över att vara en del av teamet kring Control-IQ™-teknologin. Detta teamet arbetade hårt för att förstå hur denna avancerade algoritm fungerar. Det är så surrealistiskt att få ta del av feedback från de som använder Control-IQ-teknologin nu och höra om deras erfarenheter med algoritmen. Jag har läst flera kommentarer från föräldrar som tackar Tandem Diabetes Care för att deras familj äntligen kan sova hela natten.

– Tandem t:slim X2 insulinpump med Control-IQ-teknologi förändrar människors liv. Det är otroligt att vara en del av det!

Hela intervjun med Jessica hittar du på Tandems hemsida i USA.
Jessica Kygar – Software engineer