27 mar 2023

Se hur pumpen jobbar utan att behöva låsa upp pumpskärmen!

Bolusikoner i pumpens startfönster

”Tog jag verkligen måltidsdos till lunchen? Var det en förlängd dos?”

Insulinpumpen Tandem t:slim X2™ är marknadens första insulinpump med uppdateringsbar mjukvara. Under pumpens garantitid kan man uppdatera mjukvaran och få tillgång till nyutvecklade funktioner utan att behöva byta pump. Tandem Diabetes Care utvecklar kontinuerligt mjukvarorna i insulinpumpen för att optimera behandlingen och möta användarnas önskemål.

Som ett resultat av det kan man i senaste versionen av Basal-IQ™ – och Control-IQ™-teknologin se sina bolusdoser och korrektionsdoser direkt i pumpens startfönster, vilket underlättar vid behandlingsbeslut.

Olika bolusikoner används för att visa normal bolus och förlängd bolus. I Control-IQ-teknologin visas även en ikon för automatisk korrektionsbolus.

Så här kan det se ut i startskärmen:

Utöver det, har Tandem Diabetes Care utvecklat mjukvaran med ytterligare funktioner för att fortsatt möta användarnas önskemål.

En timerfunktion finns tillgänglig för när man vill stoppa insulindoseringen manuellt. Man kan ställa in ett larm på 15 minuter, 30 minuter, 45 minuter eller 60 minuter. När den valda tiden har passerat kommer får man en påminnelse om att återuppta doseringen. Det ger dig som användare större flexibilitet och kontroll.

När man ska fylla sin nål har pumpen nu förinställda alternativ som är anpassade till ditt infusionsset. Man kan fortfarande ange annat värde vid behov.

Har du redan en Tandem t:slim X2 insulinpump men inte senaste mjukvaruversionen för Basal-IQ- och Control-IQ-teknologi? Du kan enkelt uppdatera din pump med hjälp av uppdateringskoden som skickades till dig via mail i slutet av 2022 med noreply@rubinmedical.se som avsändare.

Hittar du inte uppdateringskoden kan du kontakta vår kundsupport på info@rubinmedical.se för att få hjälp. Ange pumpens serienummer i mailet. Serienumret hittar du under
Inställningar → Min pump → Pumpinfo.

Läs mer om Tandem t:slim X2 och de olika mjukvarorna här: https://rubinmedical.se/produkt/tandem-tslim-x2-insulinpump/