För mig hade det varit omöjligt att resa till avlägsna platser utan pumpen och sensorn

Martin -

Vi har fått detta fantastiskt mail från Martin, användare av insulinpumpen Tandem t:slim X2™ och Dexcom CGM:

Hej!

Jag vill bara tacka Er för att jag kan förverkliga mina drömmar tack vare insulinpumpen.

I förra veckan var jag på Grönland under 8 dagar, och min senaste resa till Arktis. Island, Svalbard och Lofoten gick precis lika bra.

För mig hade det varit omöjligt att resa till avlägsna platser utan pumpen och sensorn. Åren innan dess hade jag ofta hypoglykemier och visste aldrig när det skulle hända, även om jag tyckte jag hade bra koll. För mig är det ren lyx och den utnyttjar jag på bästa sätt.

Nu vågade jag lätt åka med långt i ishavet och runt hela västkusten på olika sätt med både flyg, båt och vandringar. Jag fick se isberg, glaciärer, myskoxar, knöl- och Grönlandsval och mycket annat. Jag var dessutom ensam från Sverige på vår gruppresa.

Jag gjorde aldrig något utan att ha med mig reserven som bestod av godis, insulinpennor, kanyler men framförallt en kombinerad blodsockermätare. Detta är grunden för att våga göra allt extra och nästa år blir det en resa till Nepal med Katmandu och Mount Everest base camp.

/Martin

Vi på Rubin Medical uppskattar när våra användare delar med sig av sina erfarenheter. Vi vill dock uppmärksamma att upplevelserna av olika diabeteshjälpmedel och typ 1-diabetes är individuellt och kan variera för olika personer. Diskutera vilken behandling som är bäst för dig med din diabetesmottagning.