Vår produktstrategi

Innovativa produkter i världsklass

Rubin Medical har ett gott rykte som en trygg och bra samarbetspartner. Tack vare detta attraherar vi tillverkare som ligger i framkant inom medicinteknik med fokus på diabetes. Vi har alltid användaren i fokus när vi väljer de bästa och mest innovativa produkterna på marknaden. Produkterna är i världsklass när det kommer till både användarvänlighet och behandlingsresultat, oavsett om det gäller insulinpumpar eller CGM-system.

Tandem t:slim X2 insulinpump med Dexcom G6 CGM

2018 lanserade vi Tandem t:slim X2™ insulinpump i Sverige, tätt följt i våra nordiska grannländer. Tillverkaren, Tandem Diabetes Care, delar vår vision om att göra livet för människor med diabetes bättre genom innovation och positiv kundupplevelse. Tandem t:slim X2 är den avancerade insulinpumpen som är enkel att använda och är den första insulinpumpen som kan mjukvaruuppdateras i hemmet. Tillsammans med Dexcom G6 CGM bildar insulinpumpen ett system som förenklar vardagen och hjälper användarna att få bättre kontroll över sin diabetesbehandling. För att täcka in olika användares behov finns insulinpumpen med två typer av mjukvara, som skiljer sig åt i funktioner och möjligheter. Läs mer

Läs om nöjda användare av Tandem t:slim X2 insulinpump här.

Vår resa med Eversense

Sommaren 2016 var vi först i världen med att lansera Eversense långtids-CGM och sedan dess har Eversense förenklat tillvaron för många som lever med typ 1-diabetes.

Eversense är marknadens enda långtids-CGM och består av tre komponenter: sensor, sändare och mobilapp. Sensorn sitter under huden och behöver bara bytas två gånger om året. Sändaren är trådlös och kan tas av och på precis när man vill.

Från och med den 1 juni 2021 är det inte längre vi på Rubin Medical som distribuerar Eversense XL långtids-CGM. Det är istället Ascensia Diabetes Care som tar över den globala försäljningen av Eversense. Bakgrunden till att vi överlämnar distributionen till Ascensia är en omorganisation hos den amerikanska leverantören Senseonics. Vi är väldigt stolta och glada över resan vi gjort tillsammans med Senseonics och Eversense.

Genom åren är det många användare som upptäckt friheten med Eversense XL. Se filmen från 2018 där handbollsspelaren Hampus Andersson berättar om ett friare liv med Eversense.

KONTAKTA OSS

Vi är här för att hjälpa dig, vänligen kontakta oss