Eversense XL

Upptäck friheten


Eversense XL är marknadens enda
långtids-CGM. Det har tre delar:
• Sensorn som sitter under huden
i upp till 6 månader.
• Smartsändaren som går att ta av
och sätta på igen.
• Din mobil, Apple Watch
eller Ipad som är mottagaren.

rubin medical eversense så fungerar det

1. Sensorn mäter din glukosnivå noggrant och säkert.
2. Sändaren skickar mätvärden var femte minut.
3. Mobilappen visar aktuell glukosnivå och trendkurva.


Mer frihet i din vardag

Eversense XL förenklar vardagen på flera sätt. Sensorn sitter under huden, och den smarta appen finns i mobilen. Överföringen av data från appen till DMS och Diasend sker trådlöst och molnbaserat, så det behövs ingen kabel. Det resulterar i färre saker som du behöver komma ihåg och bära med dig. Den kompakta sändaren fäster du med ett hudvänligt plåster, utvecklat för dagligt bruk för att undvika hudirritationer. Om ett armband passar dig bättre finns självklart det också.

Sändaren kan du dessutom ta av när du ska duscha, bada, simma eller utöva kontaktsporter – eller om den riskerar att vara i vägen på något annat sätt. Sensorn förbrukas inte utan du sätter bara tillbaka sändaren på plats igen. Under tiden så får huden chans att luftas.

Tillförlitliga mätresultat

Eversense XL:s lösning för långtids-CGM är unik genom att sensorn sitter under huden och bara behöver bytas två gånger om året. Den är noggrann och säker och upptäcker 90 procent av alla hypoglykemier och 98 procent av alla hyperglykemier*.

Du behöver inte avbryta dina aktiviteter innan du tar insulin, äter eller tränar. Eversenseappen ger dig all information du behöver – och ännu mer flexibilitet i vardagen.

Kontinuerlig glukosmätning (CGM) har gjort livet enklare för många med diabetes typ 1. Vanlig blodsockermätning med stick i fingret ger bara en ögonblicksbild, medan CGM visar både glukosvärde just nu och vart det är på väg. Det hjälper dig också att se hur kost, motion och andra hälsofaktorer kan påverka dina glukosvärden.
* Data on file. Senseonics 2018. Se mätresultat på eversensediabetes.com

Sensor–sändare–mobilapp

Det har aldrig varit enklare att ha koll på sina glukosvärden.

Den lilla sensorn sitter under huden och varar upp till 6 månader. Enkelt, praktiskt, säkert och osynligt.

Sändaren skickar dina glukosdata till mobilen var femte minut och är enkel att ta av och sätta tillbaka.

Mobilen ger dig all information du behöver för att optimera din insulintillförsel. Eversense mobilapp ger dig kontinuerlig koll på glukosvärdena, och du ställer själv in hur du vill ha larm och påminnelser.

Skräddarsy dina larm och påminnelser

Det är bara du som vet hur du allra helst vill bli påmind. Därför kan du enkelt skräddarsy egna påminnelser för höga och låga värden i appen. Om du vill kan smartsändaren också själv larma med vibrationer – och hur bra din mobil och smartklocka kan vara för påminnelser vet du redan.

sensor_eversenseXL

Sensorn: högteknologi under huden

Sensorn är hjärtat i Eversense XL. Din diabetesmottagning sätter den på plats via ett litet snitt i huden på överarmen. Du får lokalbedövning för snittet som tejpas med suturtejp efteråt. Detta tar cirka fem minuter, och sedan behöver du inte byta igen på ett halvår.

Sensorn är klädd med ett biokompatibelt material. På plats under huden använder den patenterad, fluorescerande teknik för att automatiskt mäta glukosnivån i vävnadsvätskan. Informationen skickas sedan vidare till sändaren.

Sändaren: enkel att ta av och på

Eversense XL:s sändare är unik på marknaden. Eftersom uppkopplingen till sensorn är trådlös kan du ta av och på sändaren när det passar dig. När du sätter den på plats igen återupptar den automatiskt uppkopplingen till sensorn.

Sändaren har tre huvuduppgifter: den aktiverar sensorn, tar emot dess mätdata och skickar dem vidare via Bluetooth till den enhet du har valt. Mottagaren kan vara en mobiltelefon, Apple Watch eller Ipad. Dessutom kan sändaren själv larma med vibration vid höga och låga glukosnivåer, oavsett om mottagaren finns i närheten eller inte.

rubin medical eversense

Lätt att bära

Sändaren är gjord för att passa in i din vardag. Den är vattentålig, supertunn och har en elegant rundad form. Du fäster den med ett hudvänligt plåster, utvecklat för dagligt bruk för att undvika hudirritationer. Plåstren finns i vitt och genomskinligt.

Använd utan plåster

Om du inte vill eller kan använda plåster kan du använda sändaren med ett armband i stället. Armbandet är elastiskt och håller sändaren säkert på plats även när du idrottar eller utövar andra fysiska aktiviteter. Armbandet finns i svart och vitt.

Läs mer och beställ här.

Dekorera din sändare

Hur snygg sändaren än är, kan det ju hända att du vill pimpa den. Det amerikanska företaget Pump Peelz erbjuder designade så kallade Peelz för en lång rad olika diabeteshjälpmedel – inklusive Eversense XL-sändare. Här finns massor av fina motiv och mönster, och du kan till och med formge dina egna Peelz. De är superenkla att sätta på plats och passformen är perfekt för att inte dölja knapp eller lysdiod.

Mobilappen: använd den skärm du redan har

Den tredje komponenten i Eversense XL-lösning har du redan: en app i mobil, Apple Watch eller Ipad. Fördelen är uppenbar: du använder en pryl som du redan har, gillar och vet hur den fungerar (och slipper släpa med dig ytterligare en).

Med Eversense XL-appen kan du se resultat, trender, kurvor och diagram när och var som helst – och agera i tid på dem. Det är också här du ställer in dina egna värden för höga och låga glukosvärden och sätter gränserna för påminnelser och larm. Allt för maximal trygghet och säkerhet.

• Få en varning innan du når dina gränsvärden.
• Se tid inom målvärden med bara ett ögonkast.
• Hitta mönster genom att studera glukosvärden för de senaste sju dagarna sammanfattade i ett linjediagram.
• Anpassa varningsljud.
• Skapa en tillfällig profil: Ibland kan du behöva andra glukosinställningar än normalt, till exempel om du är sjuk eller ska träna intensivt. När tiden löpt ut återupptar appen dina standardinställningar automatiskt.
• Använd Apple Watch: Eversenseappen finns även för Apple Watch. Med smartklockan på handleden blir det ännu enklare att följa dina värden.

1. Statusfält
Ger viktig information om ditt aktuella glukosvärde och system.
2. Trendpil
Visar vilken riktning och hastighet din glukosnivå rör sig.
3. Aktuell avläsning
Aktuell glukosnivå i realtid. Uppdateras automatiskt var femte minut.
4. Trenddiagram
Glukosvärden över tiden. Du kan bläddra fram och tillbaka för att se trender eller zooma in för att visa data för 3 timmar. Du kan också zooma ut för att visa data för upp till 3 dagar.
5. Inställningar för hög och låg glukos
Inställningar du väljer för högt och lågt glukosgränsvärde och varningsgränser.
6. Händelser (motion, måltider mm)
Visar händelser du matar in manuellt, såsom insulin eller motion och kalibreringsinformation.

Kompatibla enheter

Här kan du se vilka mobila enheter som är kompatibla med Eversense XL. Besök denna sida för att ta del av kontinuerliga uppdateringar.

Få ut mer med Eversense DMS och Diasend

Med Eversense Data Management System (DMS) kan du enkelt ta fram rapporter som visar hur dina glukosnivåer förändras över tid. Rapporterna gör det enklare att hålla glukosnivåerna i schack och hantera förändringar i livsstil och vanor. Överföringen av data från appen till DMS och Diasend sker trådlöst och molnbaserat, så det behövs ingen kabel. Du använder samma användarnamn och lösenord för både Eversense XL-appen och eversensedms.com.

LOGGA IN PÅ EVERSENSEDMS.COM

Diasend: dela data med din vårdgivare
Eversense XL är kompatibel med Diasend. Det gör det enkelt att dela information om dina glukosvärden med ditt vårdteam, så att ni kan optimera din behandling även mellan besöken.

Eversense NOW – en följarfunktion för familj och vänner

För maximal trygghet kan du låta familj och vänner följa dina glukosvärden, oavsett var de befinner sig. Njut av friheten att leva ditt liv på ditt eget sätt – och tryggheten i att familj och vänner aldrig är långt borta om du behöver dem.

Ladda ner appen här.

Genom mobilappen Eversense NOW kan de se och följa dina mätdata och trender – och få varningar på distans. Många närstående uppskattar den här möjligheten att följa glukosvärden utan att behöva fråga och därmed kunna medverka till en optimal hantering av glukosvärdena.

För närvarande finns Eversense NOW-appen endast för Iphone.

Rubin medical EVERSENSE-NOW


Användare berättar

Våra användare är våra bästa ambassadörer. Här har vi samlat några filmer där användare berättar om hur det är att leva med diabetes – och om hur långtids-CGM med Eversense XL kan göra livet enklare och bättre.

Följ även Robin Bryntesson under ett år när han testar Eversense XL.

Jag skaffade mig massor
av kunskap och började
prova mig fram.
Robin Bryntesson,
Rossön
Användare berättar

Det är så enkelt att
när som helst kunna
se värdena i mobilen!
Katarina Johansson,
Karlshamn
Användare berättar

Det är givetvis
trygghet att ha
larm på kroppen
Roy Essfors,
Svedala

Jag känner mig
friare nu helt klart!
Erik Fast Användare berättar

Det är så enkelt att
hålla koll på värdena nu.
Annika Stråth Roslund,
Tygelsjö
Användare berättar

Jag ser CGM som
en behandling, inte
som ett hjälpmedel
Mats Wahlgren, Stockholm Användare berättar


För dig som precis har fått Eversense XL

Du kommer snart att vara igång, och med bara en liten insats kan du räkna med en betydligt smidigare och säkrare vardag. Det kan dock vara naturligt att känna sig lite osäker när man ska börja med någonting nytt. Här har vi därför samlat information som kompletterar den vägledning och träning som du får av din vårdgivare:
Startbroschyr – för dig som vill veta det allra viktigaste inför din start.
Patientbroschyr – en lite fylligare information där du får utförlig information om hur Eversense XL fungerar och hur systemet ska användas.
• Film – fem minuter som steg för steg tydligt berättar hur du ställer in appen och kommer igång med mätningen, dagen efter att du fått sensorn insatt.

KONTAKTA OSS

Vi är här för att hjälpa dig, vänligen kontakta oss