22 feb 2023

Dexcom G6 app är inte kompatibel med Android 13

Vi har upplevt att flera användare har haft problem med Dexcom G6 app. Android 13 är för närvarande inte godkänt för att använda ihop med Dexcom-systemet. Detta beror delvis på en bugg som hittats i operativsystemet Android 13 och som påverkar tillförlitligheten hos dess Bluetooth-anslutningar.

För Dexcom-användare med telefoner som är uppdaterade med operativsystemet Android 13 visas detta som fel vid parkoppling av sändare, signalförlust och liknande anslutningsproblem. Felet har funnits sedan den första versionen av detta operativsystem och problemet är inte bekräftat löst än.

Dexcom-användare avråds därför från att uppdatera till Android 13 just nu. Vi rekommenderar också att du stänger av automatiska OS-uppdateringar i enhetsinställningarna i din telefon för att undvika problem.

Användare som upplever problem med bluetooth på sin enhet med OS Android 13 rekommenderas att (tillfälligt) byta till en annan kompatibel smart enhet för att kunna använda Dexcom-systemet tills felet är fixat och Android 13 är officiellt godkänt för Dexcom-appen.

Vi uppdaterar informationen löpande.