Tandem t:slim X2 – Designad för framtiden

Vår nya insulinpump – ett stort steg inom diabetesvården

Designad för framtiden

Tandem t:slim X2 är den enda insulinpumpen med uppdaterbar mjukvara. Tandem är ett innovationsdrivet företag som varje år utvecklar nya, smarta funktioner och har valt att konstruera t:slim X2 med uppdaterbar mjukvara. För dig som användare innebär det att du via din dator kan få din pump uppdaterad med den senaste tekniken – istället för att behöva byta till en helt ny insulinpump.

Designad för användaren

Tandem t:slim X2 sätter användarvänligheten i fokus. Design och funktioner har tagits fram utifrån intervjuer med 6 000 människor i form av patienter, anhöriga och vårdpersonal. Insulinpumpen har en överskådlig och självinstruerande touchscreen i färg och snart kommer det även att finnas en kostnadsfri demoapp för smartphones. Tandem t:slim X2 har 70 000 användare i USA och har sedan introduktionen rankats som nummer ett bland användarna.*

*dQ&A USA Diabetes Connections Surveys, 2013–2016

Designad för hållbarhet

Tandem t:slim X2 är hållbar i dubbel bemärkelse. Insulinpumpen har en slitstark konstruktion med hölje i aluminium, skyddande kromlist och en display i slagtåligt, medicinskt klassat glas. Den är också testad till 1 meter/30 minuter vattentålighet (IPX7). Det inbyggda, laddningsbara batteriet har standard micro usb-anslutning så att du kan ladda via både vägguttag och t.ex. en dator. Batteriet har upp till en veckas drifttid och kan även användas under laddning.

Designad för samarbete

Tandem t:slim X2 är den enda insulinpumpen som är kompatibel med CGM-systemet Dexcom G5.

Systemet är godkänt för att fatta behandlingsbeslut på sensorvärdet och det finns även möjlighet för anhöriga att läsa av och följa värdet via smartphone. t:slim X2 är även kompatibel med Diasend för enkel analys och uppföljning.

Designad för trygghet

Tandem t:slim X2 erbjuder hög säkerhet genom en programvara som förhindrar felaktig användning – om du av misstag skulle göra ett felaktigt kommando händer det ingenting. Micro Delivery Systemet ger en unik precision i doseringen, ner till 0,001E*, och en extra säkerhet då du aldrig har direktkontakt med pumpens hela insulinmängd. Du får också ett trygghetslarm som varnar vid insulintemperaturer på under 2 °C och över 37 °C.

För din trygghet har vår pumpsupport alltid öppet 24 timmar om dygnet.

* Gäller för doseringar över 0,1 E/timme