Att välja pump

Att tänka på

Pumpen ska vara din ”bästa vän” flera år framöver, så ta god tid på dig i valet.

Vad är viktigt för just dig när du ska välja pump?

Det finns flera olika märken av insulinpumpar och alla erbjuder inte riktigt samma eller lika många funktioner, det finns vissa skillnader. En insulinpump har en användningstid på fyra år, därför är det extra viktigt att du väljer rätt pump från början. Glöm inte att fundera på om det finns nya funktioner du skulle vilja prova under de kommande fyra åren.

  • Vill jag kunna använda CGM (kontinuerlig glukosmätning)?
  • Förstklassig support, är det viktigt för mig?

Pumpen ska hjälpa dig att optimera din behandling, det kan gälla både en bättre sjukdomskontroll (sänka HbA1c) och få en bättre livskvalité – både i dagsläget och längre fram i livet. Bra och stabila blodsockervärden skapar förutsättningar för bättre livskvalité. Då är det viktigt att välja en pump som är modern och har hög noggrannhet. Det betyder att du kan anpassa behandlingen till just dina behov och känna dig trygg i att pumpen levererar den dos du programmerat. Det gör Animas Vibe. Vi på Rubin Medical är väldigt måna om att du som Animasanvändare ska känna dig trygg med din pump. Därför erbjuder vi 24-timmars pumpsupport för att hjälpa dig dygnet runt. Vi gör det där lilla extra med stort hjärta och vi sätter alltid kundens behov i fokus.

Snart lanserar vi vår nya pump, läs mer här!

Uppgraderingsprogram
Rubin Medical erbjöd fram till utgången av januari 2018 i samarbete med Animas, Johnson & Johnson, ett uppgraderingsprogram vid köp av ny pump. Programmet innebär att alla som får en Animas Vibe förskriven kommer att erbjudas en uppgradering till nästa pumpmodell när den lanseras i Sverige. Erbjudandet sker under förutsättning att vårdgivare och i förekommande fall inköpsavdelning i respektive landsting ger sitt medgivande. Uppgraderingen sker kostnadsfritt för såväl huvudman som användare.

Pumpen ska vara din ”bästa vän” flera år framöver, så ta god tid på dig i valet. Prata gärna med ditt diabetesteam om vad som passar just dig.