Integrerad CGM i insulinpumpen

Om du har en Animas Vibe kan du välja att använda pumpens integrerade kontinuerliga glukosmätning (CGM) för att göra ditt liv både tryggare och lättare.

En liten sensor, tunn som ett hårstrå, placeras under huden. Sensorn mäter vävnadsglukos dygnet runt och skickar värdet via en sändare till din pump. I pumpfönstret kan du direkt se ditt glukosvärde, en trendkurva och framförallt, vilken riktning och hur fort ditt glukosvärde rör sig.

Med hjälp av pedagogiska färgkodade pilar ser man enkelt om glukosvärdet är på väg uppåt eller nedåt och om det går snabbt eller långsamt. Man kan då i god tid förhindra att man blir låg och får en känning eller blir alltför hög, t ex efter en måltid. Man ställer själv in olika larm så att man blir förvarnad om det stiger över eller sjunker under en viss nivå och när det går snabbt uppåt eller nedåt.

Till Animas Vibe används Dexcom G4 Platinum. CGM systemet kan användas med pumpen separat och även tillsammans med en fristående monitor. Läs mer om hur CGM förändrat livet för andra med Typ 1 diabetes.

Genom att kombinera pumpterapins noggranna och flexibla insulindosering med CGM tar du steget och får ytterligare kontroll över ditt liv och din behandling.

Kontakta ditt diabetesteam för att ta reda på hur du får ditt system.